Trouwringen kopen

U en uw partner zijn verloofd? Of alleen verliefd misschien? Maar er zijn wel plannen om binnenkort in het huwelijk te treden? Dan zal er een drukke tijd aanbreken waarin er veel geregeld moet worden. Een van de dingen die geregeld moeten worden zijn de trouwringen. De trouwringen zijn een symbool van de onverbrekelijk liefde tussen u en uw partner en het bewijs van eeuwige trouw. Een trouwring moet daarom ook een goede ring zijn die u ook nog kunt dragen bij uw 50 jarig huwelijksjubileum en zelfs nog langer. Het is daarom best belangrijk om na te denken over de trouwringen. Meer info op dehezehoef.be

Welke soort trouwringen?

Vroeger was het redelijk vanzelfsprekend dat beide partners een matchende trouwring hadden. Tegenwoordig is dit niet meer zo vanzelfsprekend en wordt er ook naar andere aspecten gekeken. Het karakter van een persoon, de levenswijze en de huidskleur worden nu ook meegenomen in de opties waaraan een trouwring moet voldoen. Een zogenaamde set ringen die keurig met elkaar matchen hoeft tegenwoordig niet meer, al kan dit nog zeker wel. U kunt ook beiden een eigen ring uitkiezen en dusdanig laten veranderen of kleine kenmerken in aanbrengen, dat de trouwringen uiteindelijk toch met elkaar matchen.

Een bestaande ring of een eigen ontwerp?

De juwelier heeft een enorme keuze in verschillende soorten bestaande ringen. U zult daar ongetwijfeld een passende trouwringen naar wens kunnen uitzoeken. Maar wilt u juist iets heel unieks? Dan kunt u ook trouwringen laten ontwerpen. U heeft dan trouwringen op maat die geheel voldoen aan de eisen van u en uw partner. Het voordeel van trouwringen op maat is dat u alle vrijheid heeft in het ontwerp en u dus geheel unieke trouwringen verwerft.

Het materiaal

Bij de keuze voor trouwringen heeft u een grote keuze uit materialen. Dit kan goud zijn, zilver, platina of zelfs palladium. Al deze materialen zijn duurzaam en gaan een leven lang mee. U moet alleen de keuze maken welk materiaal het beste bij u past. Verschillen u en uw partner van mening? Of kunt u gewoonweg geen keuze maken uit twee soorten materialen? Er is ook een mogelijkheid om meerkleurige trouwringen te nemen, waarin meerder soorten edelmetalen in is verwerkt.

De gravure

Traditioneel werden in trouwringen de namen en de trouwdatum gegraveerd. Ook deze traditie is langzaam aan het verdwijnen en zijn er ook ander mogelijkheden om in uw trouwringen te laten graveren. Zo kun u beiden de titelsong van uw beide song laten ingraveren, uw gebruikte koosnaampjes of een andere datum die voor u beiden van betekenis is. Denkt u daarom goed na wat u in de trouwringen wilt laten graveren, want hiermee maakt u het nog persoonlijker.